GEZOCHT: nieuwe voorzitter en twee bestuursleden

Ben jij huisarts en heb je altijd al eens op een andere manier een bijdrage aan het huisartsenvak willen leveren? Of jouw eerder opgedane bestuurlijke ervaring op een ander terrein willen inzetten?
Dan ben jij misschien de collega die wij bij ION zoeken!
Vanwege aflopende bestuurstermijnen zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter en twee bestuursleden.

Quotes

Wat ga je doen?

Als bestuurslid van ION vertegenwoordig je bijna alle huisartsenpraktijken in Nederland en zorg je voor het organiseren van het centrale ION-register en van het ION-bureau. Ook help je mee om nieuwe mogelijkheden te creëren (natuurlijk binnen de geldende wetgeving) om het register een bijdrage te laten leveren aan het dossierhouderschap van de huisartsen in Nederland. Denk aan het declaratieproces, toegang derde partijen en dossieroverdracht.

De gemiddelde inzet per maand is voor de bestuursleden twee uur en voor de voorzitter vier uur. De vergoeding is conform de vigerende vacatieregeling van de LHV voor bestuurders.

Wie zoeken wij?

Je hebt als huisarts gevoel voor ICT, voor politieke verhoudingen en de waarde van het dossier­houder­schap. En bent niet bang om namens je collega’s te beslissen.

  • Voor de rol van bestuurslid is eerdere bestuurservaring niet vereist, wel betrokkenheid en positieve energie.
  • Voor de rol van voorzitter zoeken we wel specifiek naar een huisarts met ervaring als bestuurder, praktijkhouder en verbinder.

Over ION

ION is een zelfstandige stichting met een eigen begroting en ondersteunende organisatie. Het bestuur van de Stichting ION bestaat uit vijf huisartsen. Er is een sterke band met de LHV en nieuwe bestuursleden worden dan ook met instemming van de LHV Ledenraad benoemd. Meer informatie over de samenstelling, statuten, beleid en jaarverslagen vind je hier.

Voor meer informatie over deze vacature kun je je wenden tot Joppe van der Reijden, ambtelijk secretaris van het ION-bestuur via joppe@stichting-ion.nl of 06-53245283